ΜΕΛΙ ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΥΝΟΣ

100% Κυπριακό μέλι Φέρει Το Σήμα Του Κυπριακού Μελιού

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΥΝΟΣ

Το μέλι Μελισσόβουνος πήρε την ονομασία του από το βουνό Μελισσόβουνος το οποίο βρίσκεται στο χωριό Τάλα, κοντά στο Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου. Πολλά χρόνια πριν μέσα σε μία τεράστια σπηλιά μαζεύτηκαν και ενώθηκαν πολλά μελίσσια. Μια μέρα όμως ξέσπασε φωτιά στο βουνό και η σπηλιά που φιλοξενούσε το μεγάλο μελίσσι κάηκε. Οι μέλισσες χάθηκαν, αλλά επειδή το μελίσσι ήταν αρκετά μεγάλο το μέλι άρχισε να τρέχει ποτάμι μέχρι τους πρόποδες του βουνού. Οι άνθρωποι της περιοχής έμειναν έκπληκτοι με το θέαμα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Κυπριακό Μέλι Μελισσόβουνος δημιουργήθηκε από ανθρώπους που έχουν αδιαχώριστη σχέση με τη μελισσοκομία και το μέλι. Οι ρίζες του τοποθετούνται γύρω στο 1890 όταν ο κύριος Χριστόδουλος έδειξε τα πρώτα σημάδια και το ενδιαφέρον του για τις μέλισσες. Αποφάσισε ερασιτεχνικά να δημιουργήσει μελίσσια τα οποία τοποθέτησε στο σπίτι του. Τότε τα σπίτια ήταν πετρόχτιστα και ανάμεσα στις πέτρες υπήρχαν κενά τα οποία αξιοποιήθηκαν αφού σε αυτά τοποθετούσε τα μελίσσια του. Με τα χρόνια τα παιδιά του κύριου Χριστόδουλου μεγάλωσαν και ο γιος του Γλαύκος έδειξε το ενδιαφέρον να ασχοληθεί και αυτός με τη Μελισσοκομία. Ο παππούς Γλαύκος χρησιμοποίησε μία πιο σύγχρονη εκδοχή για να βγαίνει το μέλι, την κυψέλη και σιγά σιγά αναπτύχθηκε αρκετά. Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ αφού τα παιδιά του Γλαύκου, Αντρέας και Τάσος, αποφάσισαν να συνεχίσουν την παράδοση και ασχολούνται μέχρι σήμερα επαγγελματικά με τη μελισσοκομία. Τα εγγόνια σήμερα είναι έτοιμα να σιγά σιγά να παραλάβουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν τις αξίες της οικογένειας.

«Στόχος μας η παραγωγή ποιοτικού μελιού από τη κυψέλη σε εμάς και στη συνέχεια στο σπίτι σας. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε ποιοτικό , γνήσιο κυπριακό μέλι υψηλής διατροφικής αξίας.»