ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΥΝΟΣ

 Διατίθεται σε γυάλινα Βάζα :750G

Το Θυμαρίσιο Μέλι θεωρείται  Ο βασιλιάς του μελιού! Το θυμάρι είναι από τα σπουδαιότερα μελισσοκομικά φυτά. Το θυμαρίσιο μέλι είναι άριστης ποιότητας, με εξαιρετικό χαρακτηριστικό έντονο άρωμα.

Κατατάσσεται στις καλύτερες ποιότητες μελιού που υπάρχουν στον κόσμο. Αποτελεί άριστο τονωτικό, βοηθά στην αύξηση της ενέργειας του οργανισμού. Έχει ακόμη αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στη γρήγορη επούλωση των πληγών.

Το καλυτερο φάρμακο για πονόλαιμο & βραχνή φωνή (κρυολόγημα & γρίπη) ! Συνιστάται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση λοιμωδών, αναπνευστικών και πεπτικών παθήσεων. Επίσης, είναι καταπραϋντικό και ευνοεί τον ύπνο.

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΒΟΥΝΟΣ

 Διατίθεται σε μπουκάλια 330G – 500G – 1KG

Από τις ανθισμένες πλαγιές και τους κάμπους της Κυπριακής υπαίθρου οι μέλισσες «αναμιγνύουν – φυσικά» το νέκταρ από μια πανδαισία αγριολούλουδων & βοτάνων που συναντούν στο δρόμο τους. Πρόκειται για συνδυασμό από το νέκταρ διαφόρων ανθέων, Το πιο «γλυκό» από τα μέλια της κυπριακής φύσης με απαλή γεύση και με ένα ισορροπημένο μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών. Το μέλι Ανθέων Μελισσόβουνος είναι ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητος με υπέροχο άρωμα και ελαφριά ευχάριστη γεύση.

Είναι ιδανικό για παιδιά, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μία ολοκληρωμένη διατροφή.

Το καλυτερο φάρμακο για πονόλαιμο & βραχνή φωνή (κρυολόγημα & γρίπη) ! Συνιστάται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση λοιμωδών, αναπνευστικών και πεπτικών παθήσεων. Επίσης, είναι καταπραϋντικό και ευνοεί τον ύπνο.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Ο βασιλικός πολτός είναι κρεμώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες ως τροφή για τη μελλοντική βασίλισσα. Εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών και από αυτή την άποψη διαφέρει από το μέλι, αφού αυτό δεν εκκρίνεται από το σώμα των μελισσών. Με τον βασιλικό πολτό τρέφονται οι προνύμφες μελισσών, οι οποίες ως τέλεια έντομα θα γίνουν βασίλισσες.

Οι σημαντικότερες ιδιότητές του:

-Ο βασιλικός πολτός δίνει ενέργεια, βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει την όρεξη για εργασία. Πολλοί τον χρησιμοποιούν για καλύτερη σωματική, αλλά και διανοητική δύναμη. Είναι ιδανικός για όσους ταλαιπωρούνται από χρόνια εξάντληση, αρνητική διάθεση και ζαλάδες, ενώ έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα άτομα με νευρική ανορεξία. Συχνά χρησιμοποιείται και στην κατάθλιψη.

-Είναι ιδανικός για παιδιά σε πολλές περιπτώσεις.

-Ρυθμίζει την πίεση του αίματος και θεραπεύει τη χρόνια δυσκοιλιότητα

-Στους ηλικιωμένους φαίνεται να αποτελεί πολύτιμο βοήθημα, καθώς αυξάνει την όρεξη, αλλά και την ευφορία, κάτι που βοηθά τον γεροντικό οργανισμό.

-Ο βασιλικός πολτός έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Συμβάλλει στο να επουλωθούν έλκη και να βελτιωθούν διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα, ερυθυματώδης λύκος, κοκκινίλες κ.ά. Γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται σαν συστατικό σε καλλυντικά και είδη περιποίησης.

-Βοηθάει στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε παντοθενικό και 10 –ύδροξυ-δεκανοϊκό οξύ.

-Στις γυναίκες βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος μετά την γέννα.

-Προστατεύει τα ούλα από αιμορραγίες.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ – ΧΡΗΣΗ – ΦΥΛΑΞΗ

Ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί.
Παιδιά μισό κουταλάκι, αθλητές και ασθενείς έως και δύο. Ο βασιλικός πολτός είναι φυσικό προϊόν απόλυτα αβλαβές, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό. Η ισχύς του βασιλικού πολτού εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται σε 5 βαθμών C (οικιακό ψυγείο), αλλοιώνεται από τον αέρα το φως και τα μεταλλικά σκεύη.

ΠΡΟΠΟΛΗ

Η προπολη είναι ένα φυσικο αντιβιοτικο

Για να προστατεύσει η μέλισσα το πολύτιμο περιεχόμενο της κυψέλης, τη μονώνει και την απολυμαίνει με την πρόπολη, κλείνοντας με αυτή την είσοδο της κυψέλης (προπόλη = προ της πόλης). Η πρόπολη είναι ένα είδος ρητίνης εμπλουτισμένη με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Έχει βακτηριοστοκή και βακτηριδιοκτόνα δράση. Δρα κατά των μυκήτων και των ιών και έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ προσφέρει προστασία ακόμη και από την ραδιενέργεια. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων των αναπνευστικών οργάνων, της στοματικής κοιλότητας και άλλων περιοχών του ανθρώπινου σώματος

Ιδιότητες:

-Αντιοξειδωτική δράση

-Αντιιική δράση

-Αντιμυκητιασικές και βακτηριοστατικές ιδιότητες

-Ανοσοτροποιητική δράση

-Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

-Αντικαρκινική δράση

ΚΗΡΗΘΡΑ

Η φρέσκια κηρήθρα είναι ένα προϊόν δυσεύρετο για λίγους καθώς οι μέλισσες  για να φτιάξουν μια νέα κηρήθρα και να την καλύψουν καταναλώνουν περίπου 4 κιλά μέλι και για να γίνει αυτό πρέπει η φύση και το μελίσσι να είναι πλούσιο σε αποθέματα ώστε να φτάσει αυτούσια από τις κυψέλες μας στο τραπέζι σας

Οι μέλισσες κατασκευάζουν της κηρήθρες από κερί μέλισσας. Ο συνδυασμός αυτός καθίσταται το καλύτερο φυσικό φάρμακο. Είναι 100% φυσικό προϊόν με τεράστιες ευεργετικές ιδιότητες  για το στομάχι, στοματικά προβλήματα  και προβλήματα του άνω αναπνευστικού!

ΧΡΗΣΗ: Μασώντας την, το μέλι λιώνει στο στόμα μας, το δε κερί αφήνει την χαρακτηριστική του γεύση με τις ευεργετικές ιδιότητες του στα δόντια, τα ούλα και το στομάχι. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί και ως γλυκό του κουταλιού.

ΓΥΡΗ

Η γύρη είναι το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Οι γεύσεις της ποικίλλουν ανάλογα με τα φυτά από τα οποία προέρχονται

Η γύρη περιέχει:

-Πρωτεΐνες (όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και στην ιδανική αναλογία)

-Σάκχαρα (αλλά όχι θερμίδες καθώς η ποσότητα που παίρνουμε ημερησίως είναι πολύ μικρή, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας περιέχει 45 θερμίδες)

-Λιπίδια

-Λεκιθίνη (σημαντική για το μεταβολισμό των λιπών)

-Μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία

-Βιταμίνες C,E,B

-Ενζυμα

-Αυξητικούς παράγοντες

-Ωφέλιμους μικροοργανισμούς (προβιοτικά)